Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya världscuppoäng för Hans Olsson

Det fanns förhoppningar om en framskjuten placering för Hans Olsson i Val Gardenas störtlopp på lördagen. Nu fick en febrig Hans nöja sig med en fullt godkänt 23:e placering och åtta världscupspoäng.

Inför lördagens störtlopp i Val Gardena konstaterade tränaren Ulf Emilsson, att det är nu det börjar och att världscuppoäng skulle vara bra och välkomna.

Världscuppoäng blev det, men när det kom till tävling räckte inte Hans riktigt till för att nå den topp-20 placering som fanns inom räckhåll. Hundradelarna var emot honom och han slutade 23:a, med säsongens första åtta störtloppspoäng. Fyra hundradelar från plats 20, eller i meter så var han en meter och femton centimeter ifrån topp 20.
– Med tanke på att jag är lite febrig och inte helt kurant så får jag ändå vara mer än nöjd med insatsen och placeringen, säger Hans.

Det som väckte förhoppningarna var framförallt Hans fina åkning i träningsåken, femma och nia, men också fredagens 15:e placering i Super-G. Med startnummer 63 var tävlingen mer eller mindre redan över när Hans gav sig iväg och det fanns ingen med närhet till ett så högt startnummer som blandade sig i kampen om världscuppoängen.
– Det var ett ganska bra åk och jag gjorde väl inga direkta misstag, men krafterna fanns inte riktigt på plats och det blev också lite långsammare när solen försvann för oss som startade sent.

Nu bär det hem till Innsbruck för Hans för att vila och försöka kurera sig innan det är dags för nästa fartfest om fyra dagar i italienska Bormio.
Vann i Val Gardena gjorde kanadensaren Eric Guay före Kjetil Jansrud, Norge och fransmannen Johan Clarey med världscupledaren Aksel Lund Svindal som fyra.

Nisse Schmidt/DT
mt.red@dt.se