Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybyggare som inte flyttat in i sitt hus varnas - ännu en villa i Ludvikatrakten länsad av tjuvar

Ännu en villa har länsats av tjuvar som kommit med stort fordon eller fordon med släp om natten. Från en näst intill inflyttningsklar villa efter Mässanvägen i Gonästrakten har stulits bergvärmepump, vitvaror och verktyg för över 100 000 kronor.

Förra cirka två veckor sedan drabbades en husägare efter Hagenvägen, som ligger mellan Hagge och Norsbro i Smedjebackens kommun.

I tisdags fick Ludvikapolisen fick in larmet om nästa stora villainbrott. Denna gång efter Mässanvägen, mellan Gonäs och Ullnäsnoret i Ludvika kommun. Polisen skickade dit sin tekniker för att om möjligt säkra bevis efter tjuvarna.

Enligt den upprättade stöldrapporten har en ouppackad tvättmaskin i sin kartong, elektrisk såg, skruvdragare, spikpistol, kompressor och slangvinda försvunnit med tjuvarna.

Från ett pannrum, i en separat byggnad, har en sprillans ny, 300 kilo tung och nyinstallerad bergvärmepump i 70 000-kronorsklassen stulits.

DT besökte platsen och träffade en i den drabbade familjen. Familjen vill inte närmare beskriva var man bygger sin villa, som inte riktigt är inflyttningsklar - men inbrottet ställer flera frågor.

För det första att tjuvarna, som kommit natt till i tisdags, varit förberedda och haft en batteridriven slipmaskin som de skurit sönder låset till vägbommen med.

– Hur kunde de sedan veta att just här fanns en ny nyinstallerad bergvärmepump? De har nästan proffsigt tagit sig in genom att knacka och lyfta ur fönstret i förrådsdörren. De har utan att ställa till något skurit av kopparrören. Hur pumpen burits ut och transporterats bort tyder på förberedelser. Den här stölden handlar varken om pundare eller pojkstreck.

– Vilken marknad finns för en stulen pump med stöldanmält serienummer? Hur ska service kunna utföras framöver på stulna grejer? Eller går grejorna utomlands?

In i nybyggda villan har tjuvarna tagit sig genom att slå sig in vid altandörrens nedre del. Alla nya verktyg har stulits, slitna verktyg har ratats.

Den 25 augusti skulle villan ha slutbesiktigats för inflyttning.