Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt bolag tar över

Ett tiotal anställda informerades i går om sammangåendet av Leksand strand och Leksand sommarland.Representerna vill inte kommentera ägarförhållanden ännu.
– Det är samma ägare som innan sammangåendet. Mer detaljerna går vi inte ut med just nu, säger Nils-Erik Johansson ordförande Leksand strand.

Mats Nobelius vd för Leksands sommarland är överlycklig över sammangåendet och bildandet av nya bolaget Leksand resort.
– Det här är ett guldläge för oss, Leksand och hela Dalarna. Kommunen kan förstås inte driva en camping på ett konkurrensmässigt sätt, det insåg de själva 2007. Nu ska vi ta verksamheterna till en annan nivå och skapa en helhetslösning. Om jag får som jag vill döper vi om Leksands sommarland till något mer originellt och unikt för orten lagom till nästa säsong, säger han.

Leksands sommarland var inte en av intressenterna när Leksands kommun påbörjade försäljningen av Leksands strand under 2007. Det berodde enligt Mats Nobelius på att företaget inte hade rätt förutsättningar för att ta över en ny verksamhet.
– Vi behövde investera i sommarlands utformning och hade fullt upp med att hantera nöjesparken. Jag har ingen kommentar angående valet av köpare den gången. Det var helt enkelt inte läge för oss att bredda verksamheten. Nu är vi bättre rustade, säger han.
Sammangåendet har diskuterats sedan januari 2012. Enligt Mats Nobelius är det bara ett sammanträffande att det sker så tätt efter SVT:s uppmärksammade granskning av affärerna mellan Leksand kommun och LIF.
– Det har ingenting med granskningen att göra. Från Leksands sommarlands sida har vi hoppats på den här lösningen sedan 80-talet. Men diskussionen har kommit i gång på allvar sedan ett år tillbaka. Vi har äntligen nått en lösning som passar alla inblandade, därför sker sammangåendet nu.

Nils-Erik Johansson tror att sammanslagningen kommer skapa bättre förutsättningar för både nöjesparken och campingen.
– Vi är grannar här och självklart bidrar det till att vi kan arbeta mer effektivt för att hitta helhetslösningar och bli mer attraktiva besöksmål. Vi har jobbat som sjutton för att kunna genomföra det här sammangåendet, säger han.

Sayna Mostofizadeh/DT