Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt för i år är utbidningen i materialteknik i samverkan med stålindustrin


Nu har Högskolan i Falun och Borlänge börjat sitt läsår. I år är det 1 500 -2 000 nya studenter som på campus och totalt 12 000. 60-65 procent läser på distans.
– Vi har lite färre utländska elever i år, säger Laila Edholm, informationschef på Högskolan Dalarna.

Högskolans studenter har börjat sin termin. I går var det första dagen för över 1 500 studenter, som är nya på högskolan för i år. I ett långt led tågade de från skolan till idrottsarenan där det blev ett välkomstarrangemang.
Längst bak i ledet gick fem studenter som är i Falun för första gången. Chloe Hallet, Frankrike, Anna Westman, Finland, Iréna Listiakovà, Tjeckien, Melissa Krupp, Tyskland och Sabrina Friedrich, Tyskland. De går olika utbildningar. Och pratar engelska.
Högskolan Dalarna har funnits sedan, då var det betydligt färre program.
Nytt för i år är ingenjörsutbildning i materialteknik. Det är i samarbete med Gävle och både campus och distans.
Det är i samverkan med stålindustrin. Framför allt SSAB och Sandvik.
I år är det färre utländska högskoleelever på högskolan i Dalarna. Det är sammanlagt 110 stycken och det är 40 betalande. Det är studieavgift och därmed är det färre utländska elever på campus.
Högskolan Dalarna har också ett omfattande partneruniversitet med andra europeiska länder. Men även några utomeuropeiska Kina till exempel.
Det innebär att högskoleeleverna får gå ett år på någon av dessa, precis som svenska högskoleelever får gå i något av de andra partneruniversiteten.
– Det finns 160 partneruniversitet, säger Laila Edholm. Vi tar emot runt 200 per termin.

ILSE VORNANEN
023-475 35
ilse.vornanen@daladem.se