Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt ras sänkte Leksand

Här ­rasar Leksands IF ihop – igen.
Då kritiserade LIF-­tränaren disciplinen.
– Vi börjar fuska lite, säger han till Cmore ­efter 0–5-förlusten.

Leksands IF åkte på en ­ordentlig omgång mot Linköping borta i tisdags, 1–7.
På torsdagen var det dags igen mot svenska mästarna Skellefteå.
– Jag tycker att vi spelar bra i första perioden. I andra kommer vi ut, det är lite samma syndrom som sist. Vi ger dem mål, säger Gabriel Karlsson till Cmore.
Efter att Leksand ägt spelet i inledningen, och kostat på sig att missa en straff genom Matt Fornataro, var det helt omvänt i den andra.
Mikael Johansson inledde med att åka på två minuter och där gjorde Oscar Möller 0–1 efter 41 sekunder.
– Första är väl helt okej. Där matchar vi upp dem i målchanser och kanske skulle vi ha haft ledningen där. Vi tar en onödig utvisning i första perioden och en i inledningen av andra och det blir vi bestraffade på, säger Andreas Appelgren till Cmore.

Sedan kom raset: 11.09 in i andra perioden satte Niclas Burström 0–2 och knappt 30 sekunder senare hade Viktor Arvidsson placerat in 0–3.
– Vi har chansat lite grann och det har sett ut så på målen. Det är något vi måste jobba med. Det är inte riktigt likt oss att släppa hur vi ska spela och hitta på egna grejer.
Flera tveksamma ingripanden låg bakom baklängesmålen.
– Vi har ett grundspel, hur vi ska spela. Vi går ifrån det lite och vi börjar fuska lite. Vi tappar puck på fel ställe och tar utvisningar. När vi möter bra lag blir vi bestraffade. Om det sedan är trötthet eller vad det är det vet jag inte, säger Appelgren.

Tror du det?
– Jag vet inte. Naturligtvis måste vi snacka om det och analysera det. Jag tycker vi gör saker där ute som jag inte känner igen. Det skulle kunna vara att soppan är slut lite för tillfället.
Leksands lagkapten Gabriel Karlsson kunde bara se på när Skellefteå gick ifrån till 0–5 i sista perioden.
– De får läge i powerplay i början av andra. Vi tappar puckar på offensiva blå. Att göra det mot Sveriges bästa offensiva lag, då får man det jobbigt.

Hur kan det bli så igen?
– Jag vet inte. Om vi blir lite ... Vi gör en bra första och vill göra en bra andra också och göra något mål. Det blir övermod och det blir slarvigt i stället.

Markus Bäckström/DT
markus.backstrom@dt.se


Leksands IF–Skellefteå AIK 0–5 (0–0, 0–3, 0–2)

Andra perioden: 0–1 (0.48) Oscar Möller (Jimmie Ericsson) spel 5 mot 4, 0–2 (11.09) Niclas Burström (Bud Holloway), 0–3 (11.42) Viktor ­Arvidsson (Erik Anderssson, John Norman).

Tredje perioden: 0–4 (7.32) Jimmie Ericsson (Joakim Lindström). 0–5 (10.51) Oscar Möller (Bud Holloway, Melker Karlsson).


Skott: 25–40 (10–9, 9–11, 9–19)

Utvisningar, Leksand: Joonas Rönnberg 2, Jens Jakobs 2, Mikael ­Johansson 2, Jon Knuts 2+2, Kevin Kapstad 2.

Skellefteå: Viktor Arvidsson 2, Oscar Sundh 2, Fredrik Lindgren 2.

Domare: Thomas Andersson, Tobias Björk.

Publik: 5 656.

Leksand i Tegera Arena: Oscar Alsenfelt (Joel Gistedt) – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Jacob Blomqvist, Johan Ryno, Mikael Johansson – Matt Lashoff, Kevin Kapstad, Fabian Brunnström, Pär Edblom, Ryan Russell – Tom Linder, Joonas Rönnberg, Jens Jakobs, Fredrik Händemark, Jacob de la Rose – Matt Fornataro, Mattias Nilsson, Jon Knuts, Gabriel Karlsson, Tobias Forsberg.