Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord-år för "Musikhjälpen"

/
  • Programledaren Linnea Henriksson vinkar till publiken från glasburen på Stora torget i Linköping.

"Musikhjälpen" är över för i år och återigen har insamlingen dragit in rekordmycket pengar. Slutsumman denna gång landade på över 31 miljoner kronor.
– När man ber Sverige om hjälp så ställer folk upp, säger Gina Dirawi.

Annons

På lördagskvällen gick Sveriges Radios insamlingssatsning "Musikhjälpen" i mål. När programledarna Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson lämnat glasburen kunde de konstatera att årets insamling dragit in rekordsumman 31|105|000 kronor.

Gina Dirawi, som också var på plats i Globen när insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" hölls tidigare under hösten, har varit programledare för "Musikhjälpen" tre gånger nu. Hon säger till TT att insatsen har långsiktig verkan:

– Det som är skönt med "Musikhjälpen" är att den återkommer varje år. Vi påminns om att hjälpa till och att världen är i behov. Det handlar inte om att vi ska rädda mänskligheten, utan om att vi ska backa varandra när någon annan har det svårt _ att man är empatisk och sympatisk. När vi matar in det budskapet i jätteunga människor som kommer hit så bygger man någonting. Man får ha tålamod också. Det handlar om att skapa vanor, helt enkelt.

Annons