Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt stipendium ska utveckla musiklivet i Dalarna

Dalarnas musikliv får nytt stipendium. En gång per år ska ett produktionsstipendium delas ut till en artist eller ett band.

Det är regionala resurs- och produktionscentret Dalapopp som fortsätter att presentera nya satsningar som gynnar musiklivet i Dalarna.

Årligen ska det nya produktionsstipendiumet delas ut till en artist eller ett band. För att få stipendiumet ska vinnaren ha visat motivation och driv under det gångna året och behöver skapa, repa eller producera i en kreativ miljö.

Det är ett samarbete mellan Dalapopp, Leksands Strand och Musikcenter som skapat chansen till ett nytt stipendium.

– När jag spelade i ett band senast var det svåraste att hitta tid till musiken och skapandet. Alla i bandet hade heltidsjobb och bodde på olika platser, så helt plötsligt var det tid istället för ekonomi som satte käppar i hjulet, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop, i ett pressmeddelande.

Den som får stipendiet får tillbringa en långhelg på Leksands Strand, i en stiga som Musikcenter utrustat med teknik efter behov och där Dalapop står för kringkostnader.

Nomineringar och ansökan sker via Dalapops hemsida och vistelsen sker under våren 2018.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

FAKTA: Dalapop

Dalapop är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna.

Dalapop stöttar och hjälper artister, band, producenter, arrangörer och andra inom musikbranschen med tips, rådgivning och personella eller ekonomiska stöd för att ta nästa steg i sin karriär.

Huvudsakliga verksamhetsområden är artistutveckling, branschutveckling, inspelning och marknadsföring av Dalarnas musikliv.

Dalapop finansieras med stöd av Region Dalarna, Landstinget Dalarna, Leksands Sparbank samt sju kommuner i Dalarna.

Källa: Dalapop