Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oberättade sagobilder väcker egna skrivklådan

En annorlunda utställning bjuder Falukonstnären Birgit Linderoth i ett önskat interaktivt samspel där betraktaren uppmuntras att närvara och delta med det egna skrivna ordet inspirerade av konstnärens egna temabilder: Sagobilder - fast oberättade.
– Det här är ett sätt att kanske väcka kreativitet även hos betraktaren, säger konstnären.

Birgit Linderoth är konstnären som egentligen är barnmorska. Som barnmorska sprider hon hängivet kunskap om miljöbra preventivmetoder utan hormoner. Som konstnär arbetar hon både sexualpolitiskt med den ständigt pågående The Vagina Art Collection (en hyllning till kvinnan) samt med intuitiva Vedic Art bilder (det kravlösa måleriet).

På Studio Vi finns inalles 22 verk i akryl att fundera över och ta ställning till alldeles oavsett ålder och kön. Till utställningen har Birgit Linderoth bjudit in både skolelever och pensionärer. Meningen är att bildernas egen kraft och magi skall locka det passiva tittandet till ett mer lyhört och aktivt deltagande. För ändamålet finns en inbjudande sagopärm utlagd att skriva av sig i.