Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och DD kan avslöja att slutet tycks vara nära för bandet

/

Annons

Jörgen Fahlberg, sångare i The Kristet Utseende, sitter på en buss till Oslo när DD når honom på telefon. Det vankas spelning i Norges huvudstad för första gången.

- Ja det ska bli roligt, det finns tydligen ett sug efter oss där. Det har varit på gång länge, och nu har vi äntligen fått till det.
Efter Oslospelningen kommer de till Borlänge och S2, tillsammans med Dökött. Jörgen Fahlberg, eller Pastor Fahlberg som han kallas, berättar att de har några nya låtar som de vill testa på publiken. Men att det naturligtvis kommer bli allsång till de gamla hitsen från mitten av 90-talet. Texterna och hela bandets estetik har en lätt absurd blandning av obscenitet och humor kring tabubelagda områden.

Hur känns det att stå och sjunga låtar ni skrev som pubertala tonåringar?
- Haha, folk får väl tänka på att vi skrev några av låtarna för 16 år sedan. Man utvecklas ju musikaliskt och textmässigt vare sig man vill eller inte. Men det är skönt att få vara barnslig, jag tror att det är bra för psyket. Det finns så mycket allvar omkring oss ändå.
Hur ser framtiden ut?
- Vi har en jäkla massa material nu, så vi ska nog spela in två skivor i vår som ska komma ut innan sommaren. Sen blir det förhoppningsvis festivalspelningar. Det är bland det roligaste man kan göra.

Är det alltid roligt att spela?
- För det mesta. Man får ju en kick av att publiken kan de gamla låtarna och sjunger med. Vi har ganska blandad ålder på publiken. Det tycks ha kommit en ny generation Kristetfans. De som spelade skivorna på sina förfester på 90-talet har kanske fått barn nu och fört arvet vidare.

Hur länge kommer ni hålla på tror du?
- Om jag får som jag vill så lägger vi av om ett år ungefär. Det känns som att det är dags, jag vill satsa på min författarkarriär och skriver mycket redan. Det här livet tär ju på en, att sitta i en buss och vara i från familjen.

Ja, du har ju precis klippt av dig det långa håret, är det dags att skaffa sig ett jobb?
- Haha, nej det har jag faktiskt haft länge.

Märit Rönnols

Mer läsning

Annons