Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

... och har lektioner för Annaskolans elever

Poeten och trubaduren Dan Viktor kommer till Stjärnsund och Dormsjö. På söndag ger han en konsert på
Café Gabriel Stierncrona och på måndag gästar han Annaskolan.

Låten "Det skall bli en blomma utav dig" har hörts mycket på de olika radiokanalerna under den gångna sommaren. Bakom låten står Dan Viktor, som i våras gav ut sin åttonde cd-skiva "Det Meningsfulla Våldet". Han kallar sig för Sveriges hårdast arbetande showman och ger runt 200 spelningar om året.
Han är född och uppväxt i Gullvalla mellan Avesta och Sala men bor numer i Göteborg.
Dan Viktor har blivit något av en idol för Annaskolans elever och fått lite av en egen fanclub i Dormsjö. Anledningen är att läraren Jörgens Sköresmo hade en skiva med Dan Viktor liggande i bilen och spelade den för några elever. Och på den vägen är det.
- Nu har nästan varenda elev Dan Viktors låtar i sina mobiler, skrattar Jörgen Skörsemo och tillägger att flera av eleverna har lärt sig Dan Viktors låtar och spelar dem själva.
Mot bakgrund av detta tog Jörgens Skörsemo kontakt med Dan Viktor som i sin tur lovade att göra ett besök på skolan.
På måndag finns han där och under förmiddagen kommer han att ha lektioner tillsammans med elever.
Men det finns även en möjlighet för allmänheten att lyssna till Dan Viktor och hans låtar. Detta då han på söndag kväll ger en konsert på Café Gabriel Stierncrona.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se