Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Offret blev gravid av våldtäkterna - 36-åringen nekar till båda

Annons

Falu tingsrätt valde att tro på hans offer och dömde 36-åringen till fängelse i tre år och fyra månader. Allvarligast var två våldtäkter mot sin ex-hustru, som båda gångerna blev gravid av övergreppen. 36-åringen dömdes dessutom att betala henne ett skadestånd om drygt 200000 kronor.
Nu överklagar 36-åringen domen och hävdar att han aldrig ens haft samlag med offret de aktuella gångerna.

36-åringen och han offer separerade nyåret 2009. Kvinnan begärde sedan besöksförbud vilket också meddelades. Trots detta fortsatte de att träffas, enligt mannen i samförstånd, enligt kvinnan under hot.
Till slut slog bekanta till kvinnan larm och 36-åringen anhölls i april i sin frånvaro för att först i juni gripas och ställas inför rätta.
Allvarligaste brotten är två våldtäkter som kvinnan utsatts för i januari och april förra året. Hon hävdar att hon övermannats och hållits fast av mannen medan han dragit av hennes kläderna. 36-åringen nekar konsekvent till anklagelserna, men kvinnan stöds av vänner för vilka hon berättat om dem.

Misshandel

Sedan anmälan väl var gjord berättade kvinnan om en lång tids övergrepp. Mannen fälls också för misshandel ett par tillfällen under 2008 och för bedrägeri och bidragsbrott ända sedan 2005. Han medger visst våld och är beredd att ta ett kortare fängelsestraff och betala ett skadestånd om 12000 för misshandeln.
Två dagar före sista våldtäkten meddelades besöksförbud. 36-åringen medger att han och hustrun haft omfattande kontakter därefter men nekar till brott. han hävdar att det varit högst frivilligt från hustrun sida. Kvinnans berättelse stöds dessutom av ett en taxichaufför berättat hur hon ringt och bett honom att inte skjutsa 36-åringen till henne.
GUBB JAN STIGSON