Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OK-huset rivs

”Nu går 54:an i himlen in”, skulle man kunna sjunga, likt Per Myrberg i mitten av 1960-talet gjorde om ”34:an”. Nu handlar det dock om OK-huset på Sturegatan 54, som började rivas på tisdagen. Sju veckor till, sedan är det en parkeringsplats och längre fram troligtvis nybyggnation.

Firman Destruct AB från Järvsö är det som river fastigheten. Mats Nilsson och Kalle Haglund är paret som står för jobbet. Till sitt förfogande har de bland annat en stor grävskopa.
– Det går som planerat. Men troligtvis måste vi stänga av Sturegatan då det kommer att rasa betong på gatan. För att det inte ska damma så mycket, speciellt för matgästerna vid gatuköket intill, sprutar vi vatten på betongen, säger Kalle.
Det är en rejäl byggnad som rivs, med dubbla källare där den undre kommer att sparas för framtida bruk. Allt som rivs sorteras och går till eventuell återvinning. Kvarteret Teatern förändras än en gång.

Mikael Forslund
mikael.forslund@daladem.se