Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad beredskap i blåsigt norra Dalarna

Annons
Fortum hänvisar till SMHI:s varningar att det kan bli kraftiga vindar i Dalarna och Gävleborg under torsdag kväll och natten mot fredag. För Dalarnas län gäller det i de norra delarna. Vindstyrkorna kan nå upp till mellan 15 och 20 meter per sekund.
– Det innebär en ökad risk för strömavbrott och vi har därför beslutat att öka antalet montörer i beredskap som snabbt kan ge sig ut och reparera eventuella fel i elnätet, säger Thomas Saubach, driftsansvarig för Fortums elnät, i pressmeddelandet.

Övriga delar av Dalarna omfattas vid 12-tiden inte av någon varning på SMHI:s hemsida, däremot har varningar för kraftig vind utfärdats för stora delar av länen norrut. Värst befaras det bli i delar av Jämtlands län och Västernorrland där klass 3-varning utfärdats där det kan bli stormbyar uppemot 30 meter per sekund.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se