Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad beredskap i blåsigt norra Dalarna
Fortum hänvisar till SMHI:s varningar att det kan bli kraftiga vindar i Dalarna och Gävleborg under torsdag kväll och natten mot fredag. För Dalarnas län gäller det i de norra delarna. Vindstyrkorna kan nå upp till mellan 15 och 20 meter per sekund.
– Det innebär en ökad risk för strömavbrott och vi har därför beslutat att öka antalet montörer i beredskap som snabbt kan ge sig ut och reparera eventuella fel i elnätet, säger Thomas Saubach, driftsansvarig för Fortums elnät, i pressmeddelandet.

Övriga delar av Dalarna omfattas vid 12-tiden inte av någon varning på SMHI:s hemsida, däremot har varningar för kraftig vind utfärdats för stora delar av länen norrut. Värst befaras det bli i delar av Jämtlands län och Västernorrland där klass 3-varning utfärdats där det kan bli stormbyar uppemot 30 meter per sekund.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se