Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om ansvar för skitig rastplats

På Grådö Skans rastplats söder om Hedemora hopar sig soporna. Kommunen har nämligen dragit in skötseln av den natursköna platsen vilket retar sommargästerna. En rastplatsbesökare som vill vara anonym har svårt att förstå hur kommunen tänkt i frågan.

– Även om rastplatsen är stängd så stannar folk här ändå på grund av det fina läget, menar besökaren. Och då blir det såklart väldigt skräpigt om ingen tömmer soporna.

Från kommunens håll vet man inte riktigt vad som hänt i ärendet. Jan Olsson på fritidskontoret säger så här:
– Det har varit daglig skötsel av rastplatsen förut men nu är de pengarna indragna. Det jag vet är att rastplatsen i alla fall inte kommer att öppnas i år.

Problemet är att rastplatsen inte är stängd officiellt. På nätet finns flera sidor som hänvisar till platsen och på själva rastplatsen finns ingen skylt som säger att det är stängt. Ordförande för fritidskontoret Anna-Karin Dahl säger att ansvaret inte ligger hos dem:
– Vi har tagit beslut om att ansvaret för rastplatsen numera ligger hos strategiutskottet.

Melker Andersson på strategiutskottet tror inte att det tagits något beslut i frågan:
– Jag skäms för att säga det men jag kan inte minnas att vi tagit något beslut i den här frågan. Det kan vara så att ärendet fallit mellan stolarna.

Och medan politikerna försöker leta fram ärendet kommer soporna att hopa sig på rastplatsen. I alla fall fram till 19 augusti då strategiutskottet har sitt nästa möte.

Love Bergström/DT