Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om både knopp och kropp på pensionärsträff

Ett 60-tal SPF-medlemmar fick på senaste medlemsmötet i Mora lyssna till Lennart Nilsson, som visade sig vara en suverän talare och informatör.

Lennart härstammade ifrån Vänersborg men har flyttat till Falun. Han började med att tala om att vi kan se saker på olika sätt.
Medlemmarna fick genast gnugga geniknölarna när han skrev på sitt block: ”Män får lättare förkylning och vad kan det bero på?” Det blev många olika svar på detta från publiken.
Nästa fråga blev ”Vad är prestation för dig?” Han förklarade att det kan vara bilder och tankar som vi har i hjärnan, känslor, både positiva och negativa men även energikontroll.
Lennart berättade också om situationsblockering och förklarade för oss vad det innebär, även målblockering fick vi en förklaring på.

Känslor och rädsla fick vi också lära oss en hel del om. Han gav oss flera exempel på detta. Han sade även att vi sitter här med omedveten kompetens. ”Det är ju intressant det Lennart talar om, vi kanske vill lära mer om detta genom att låna böcker på biblioteket till exempel”, kanske några av oss tänkte.
Han berättade även om många olika situationer och om hur adrenalin och försvarsmekanismen fungerar i kroppen.
Slutligen aktiverades medlemmarna, ännu en gång, genom att lösa en rebus. Lennart applåderas flitigt av de närvarande.

Insänt av Ing-Marie Kullander