Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om basindustrins framtid

Nu finns ett program för Avestasamtalen den 19 december om Svensk basindustrins framtid i Sverige,
KG Bergström är moderater. Efter ett välkommen från Lars Isacsson inleder Martin Ådahl, chefsekonom för Centerpartiet.

Efter honom talar Magdalena Andersson, ekonomisktpolitisk talesperson för Socialdemokraterna.
Arbetsmarknadens parter ger sin syn på basindustrins förutsättningar i Sverige ­genom Göran Norén chef för näringspolitiska av­delningen på Svenska ­Näringsliv och för LO ­Anders Ferbe, förbundsordförande för IF Metall.

Efter lunch är det stålindustrins tur genom Bo Erik Pers, vd för Jernkontoret, Jacob Sandberg Outokumpu och Anders Ferbe IF Metall.

Om Pappersindustrin talar Jan-Henrik Sandberg, förbundsordförande för Pappers, och för Stora Enso Per Lyrvall Sverigechef och Cecilia Carter brukschef Fors.
Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova om förutsättningarna för en reindustrialisering.

I inbjudan till seminariet står det:
”Välkommen till startpunkten, ett seminarium som syftar till att parterna tillsammans ska enas och arbeta tillsammans för en fortsatt stark basindustri i Sverige.

Sverige behöver få fram nya produkter och i Sverige behöver vi ligga i framkant vad gäller forskning och utveckling. Tillsammans kan utvecklingen ta fart igen”.
Det är Avesta kommun som i samband med facken och andra badindustrikommuner bjuder in till Verket i det gamla järnverket.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se