Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om inte för din skull - rösta för någon annan

Vissa går till kyrkan nästan varje söndag, några går en gång per år. Är du en person som inte brukar gå i kyrkan? Det gör ingenting! Du får vara med och du får påverka i alla fall.

Varför kyrkan är viktig finns det inte bara ett svar på. Det kan vara musiken, Gudstjänsterna, kvällsmässorna, en stund för att ta det lugnt, en möjlighet att uttrycka sin tro, träffa vänner, lära sig mer om bibeln eller mycket annat. Det finns ett brett utbud inom kyrkan som vi Socialdemokrater vill värna om.

För mig har kyrkan varit en stor del av mitt liv. Jag har varit aktiv kyrkans barn och ungdomsverksamhet sedan jag var 6 år.
Kyrkan har för mig alltid varit en plats där man har fått vara och lära känna sig själv och gett en möjlighet att få diskutera de frågor och problem som man stöter på i livet. Gemenskapen kan föra människor närmare varandra. Att dela glädje och sorg är både positivt för den som är glad och stärkande för den som söker svar i sorgen.
Jag ställer upp i kyrkovalet den 15 september för Socialdemokraterna för att de ligger närmast den människosyn jag har i min kristna tro.
Jag vill att kyrkan ska vara en öppen och demokratisk folkkyrka med en känsla av lugn, ödmjukhet, förlåtande och kärlek som sprider sig ut i samhället.

Vem du än är och var du än är i livet, ska du alltid känna dig välkommen till kyrkan.
Om du fortfarande inte känner för att gå och rösta så kom ihåg att du alltid kan göra det för någon annans skull.
Det finns säkert människor i din närhet som tycker kyrkan och kyrkans fortsatta verksamhet i en öppen och demokratisk anda är viktigt.

Gör din röst hörd gå och rösta på Socialdemokraterna den 15 september.

Stefan Grundberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel