Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Om man vill berätta hur man mår så pratar man väl inte engelska”

De träffades på BoomTown i Borlänge, startade bandet för ett år sen, och nu är första EP:n här.

Nästa vecka firar Doris Hopp debuten med releaseparty.

”Nu är partyt slut” är titel på den EP som precis är släppt av det borlängebaserade bandet Doris Hopp, som för övrigt delar namn med ”Bordellmamman” Doris Signe Hopp som var ledare för ett callgirlnätverk i Stockholm fram till mitten av 70-talet, och som blivit uppmärksammad i samband med filmen ”Call girl”.
Musiken beskrivs av sångaren och gitarristen Eskil Bodin som ”independent gubbrock”.
– Vi vilar väl på gubbrockstraditionen men försöker skapa nya vägar inom den fåran. Det viktigaste är att skriva musik som man gillar. Hellre beröra en person på riktigt än tio lite halvt.
Doris Hopp framför sin ”gubbrock” med svenska texter, något som Eskil vill slå ett slag för.
– Det är konstigt att så få sjunger på svenska. Jag fattar det inte. Om man ska berätta hur man verkligen mår, då ställer man väl sig inte och pratar engelska?
– Men det är klart, det är mer utlämnande att sjunga på svenska. Det är lättare att gömma sig bakom klichéer på engelska.
För att fira EP:n ställer Doris Hopp till med releasekalas på Bergstenska gården i Falun nästa lördag.

Jonas Stentäpp

Doris Hopp
Medlemmar: Eskil Bodin, sång & gitarr - David Rosberg, gitarr - Maria Leck, piano/orgel - Hanna Enlöf. bas - Erik Berglund, trummor
Aktuella med: EP:n ”Nu är partyt slut”.