Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omväxlande filmvår väntar Filmstudiopubliken

Varierat innehåll och många filmländer representerade. Så sammanfattar Ludvika filmstudio vårens program. Vårens kanske mest omtyckta film är den tyska Det vita bandet som tilldrar sig vid första världskrigets utbrott.

Filmklubben hade en tanke att första gången prova med en dokumentär. En film som berör och tar upp viktiga livsfrågor. Det är den finska Den nakne mannen. Filmen han komma med i det nytryckta programmet, men måste utgå. I sista stund upptäcktes att det var dubbelbokat.
- Vi väljer bland filmer som det bara finns i en eller två kopior. Så det kan bli så här, säger klubbordföranden Jörgen Gunnarson. Men vi ska göra allt vi kan för att visa den senare.
Som ersättare har man valt att sätta in en Woody Allen. Du kommer att möta en lång mörk främling!
- Det är en riktigt bra Woody Allen, försäkrar Gunnarsson. Han har varit ojämn, men den här filmen har fått bra betyg. Man har sagt att den här filmen gör att man kommer att sakna Woody Allen när han slutar göra film.
I övrigt är det en tämligen nöjd klubbstyrelse som bläddrar i programmet. Det är omväxlande inte bara innehållsmässigt. Det är film från många länder.
- Argentinsk film ser vi ju inte mycket av här i Sverige, konstaterar Bengt-Åke Malmqvist.
Det finns dock massor av "russin" i vårens filmkaka att vänta på. Det finns både drama och filmer att må gott av. Den redan nämnda Det vita bandet. Honung, som är en vacker film i långsamt tempo. En finstämd, lågmäld och poetisk barndomsskildring.
Åtta filmer står på programmet och filmvåren avslutas med I rymden finns inga känslor. En väl och sakligt berättad historia om Simon som har Aspergers syndrom. Filmen är för övrigt Sveriges Oscarsbidrag.


CHRISTER NYMAN
023-476 36
christer.nyman@daladem.se