Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödig felsatsning!

Alliansen gör en helt onödig felsatsning när de 2014 inför ett femte jobbskatteavdrag.

Enligt flera bedömmare, bland annat SEB och Swedbank, är konjukturuppgången på gång och kommer att öka arbetskraftsefterfrågan.

Att då elda på köplusten ytterligare genom att tillföra 15 miljarder i skattelättnader är oansvarigt. Inflationen och räntorna kommer därför med automatik att ta fart nästa år.

De flesta har rörliga lån och räntehöjningen kommer redan till våren. De hundralappar som jobbavdraget ger äts då upp av ökade ränteutgifter.

Det finns en rad andra områden som är mer betjänta av det reformutrymme som finns. Sjukvården krakelerar inom flera områden och vi har en ojämlik vård inom landet.

Stöd nyanställning av sköterskor och höj löner. Skolan är i uselt skick och allt för många unga hamnar i arbetslöshetsdiket, ofta för evigt. Det kommer att kosta skjortan i framtiden.

Stöd nyanställning av lärare och stödpersoner och höj lärarlönerna.

De äldre och sjuka behandlas allt sämre. Det börjar mer och mer likna någon sorts förvaring, inlåsningar och neddrogning.

Nej ge de äldre en värdig vård, stöd de kommuner och landsting som nyanställer inom vården. Sammantaget kan detta ge tiotusentals nya jobb.

Zäta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel