Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IF Metall: Vi vill behålla den regering som förstår sig på industrin

Industrin är med i matchen igen tack vare att vår nuvarande regering lyssnar på oss – låt oss se till att den förblir det, skriver Sven-Erik Källman, IF Metall Bergslagen.

Annons

Med ett år kvar till valet vill vi industriarbetare påminna om vilken skillnad det gör med en socialdemokratiskt ledd regering jämfört med en högerregering.

Med den här regeringen har vi åter fått upp industrifrågor på agendan. Regeringen kan industrin och vet hur viktiga inkomsterna från den är för att vi ska kunna finansiera en bra vård, skola och omsorg. Det är därför den har lyssnat på IF Metalls förslag om ny industrialisering och satsat på innovationer och export. Det är därför den har rott i hamn en stabil och blocköverskridande överenskommelse om energiförsörjning.

LÄS OCKSÅ: Industriavtalet klart: ”Fick igenom våra viktigaste krav”

Industrin är med i matchen

Mot regeringen finns ett löntagarfientligt alternativ i SD och Alliansen. Ett alternativ där stora skattesänkningar för höginkomsttagare går hand i hand med lägre löner för arbetare. Där nedskärningar i välfärden går före investeringar. Där arbetsmiljöarbete och utbildningsbehov nonchaleras. De vill bromsa utvecklingen genom att återskapa enkla jobb – vi vill i stället möta framtidens industriarbete genom kunskapslyft.

LÄS OCKSÅ: Debatt: Bra att lex Laval rivs upp - svenska kollektivavtal ska gälla!

I Sverige konkurerar vi nämligen inte med låga löner och dåliga arbetsvillkor. Vi gör det med välutbildad arbetskraft och hög kvalitet i välfärden, eftersom det krävs skickliga och trygga arbetare för att kunna ligga steget före omvärlden. Så fungerar den svenska modellen och det är den som har gjort vårt land så framgångsrikt. Därför kommer vi som arbetar inom industrin kämpa för en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering. Vi gör det för jobben och vi gör det för välfärden.

Industrin är med i matchen igen – låt oss se till att den förblir det. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri och den svenska modellen. Tillsammans stärker vi Sverige.

Sven-Erik Källman, ansvarig facklig-politisk kommitté, IF Metall Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons