Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: SSU, jag blir besviken när vi används som slagträ i debatten om politiska partiers plats i skolan

Annons

Replik på Berfin Altuns debattartikel Rektorer, att ni inte släpper in oss i skolorna är ett demokratiproblem

Ung Företagsamhet har bara ett mål – och det är att ge våra unga bästa möjliga chans attbli företagsamma. Huvudmålet är inte att skapa företagare utan just att man ska bli företagsam.

Det här har vi jobbat med i Dalarna i 25 år, i Sverige 37 år och i världen snart 100 år. Bara i Dalarna har fler än 11 000 elever gått vår utbildning och bara i år kommer 900 till att göra det.

LÄS OCKSÅ: Debatt: Dalarnas riksdagsledamöter - så får ni fler unga att starta företag

Vi är stolta över att kunna bidra till företagsamhet och tillväxt i Dalarna – men framför allt till att utveckla unga människor, skriver debattören.

Vi är en ideell förening som till 100 % ägs av våra medlemmar vilka är elever, före detta elever samt lärare. Ung Företagsamhet i Dalarna är en egen förening som ansvarar för drift och ekonomi i Dalarna.

LÄS OCKSÅ: Tårtkalas när Ung Företagsamhet i Dalarna firar 25 år: "Vår utbildning ger resultat"

Ingen utanför Ung Företagsamhet har någon som helst kontroll över eller möjlighet att påverka vare sig innehållet i utbildningen eller våra tävlingar. Att just våra tävlingar får mycket publicitet beror helt på elevernas engagemang och för att det finns ett intresse för det vi gör. Här har vi lyckats bra och det är jag stolt över.

Jag blir besviken när vi används som slagträ i en debatt om huruvida politiska organisationer ska få tillgång till skolan eller inte.

Att vi kan finnas och verka är tack vare våra partners som bidrar ekonomiskt men även med mycket tid och kraft. En av våra partners är Svenskt Näringsliv som här i Dalarna hjälper till med vår hyra. Det innebär på inget sätt att just Svenskt Näringsliv eller någon av alla våra andra partners har något som helst inflytande i vår organisation. Att man väljer att vara med som partner bygger på en tro på det vi gör, en tro på att vi faktiskt gör skillnad för unga människor.

Vi är en demokratiskt organisation där vår värdegrund bygger på allas lika värde och därför blir jag besviken när vi används som slagträ i en debatt om huruvida politiska organisationer ska få tillgång till skolan eller inte. Vi är politiskt obundna och tar ingen som helst ställning i den frågan och har inget med den att göra över huvud taget.

Vi är stolta över att kunna bidra till företagsamhet och tillväxt i Dalarna – men framför allt till att utveckla unga människor.

Thomas Agneteg

Regionchef för Ung Företagsamhet i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons