Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja med en köttfri dag

Annons

Vem ger oss rätten att utsätta andra djur för förtryck när vi människor som art inte behöver det. Det är varken normalt, naturligt eller nödvändigt för oss människor att äta döda djur eller dricka andra däggdjurs mjölk.

Det finns inga hållbara skäl till att vi ska utnyttja andra arter, skövla och förstöra vår natur. Hur förklarar vi vårt beteende för våra barn. Vi utsätter alla dessa miljarders miljarder djur för ett enormt lidande, jorden för en ofattbar miljöförstörelse och vår hälsa för en skadlig animaliekonsumtion. Varför! För att det är gott eller bara för att vi kan?

Det finns gott om vegetabiliska näringsrika fullvärdiga ersättningsprodukter som både smakar bra och är hälsosamma. Vi har ett ansvar för vår jord. Att förvalta vår planet så bra vi kan för att lämna över till kommande generationer. Målet måste vara att leva i harmoni med vår jord och dess tillgångar. Varför är våra djurfabriker undangömda från samhället. Vad är det vi inte får se. Hur har våra djur det. Lever de lyckliga. Fundera över det nästa gång du står vid köttdisken eller på mejeriavdelningen.

Det är dags att vi börjar tänka om och ifrågasätta det system vi lever i. Är komjölk verkligen till för oss människor? Djurs rättigheter ska respekteras. De är levande och kännande individer med rätt till sina egna liv. Det bästa vi kan göra och som har omedelbar verkan är att börja äta en vegansk kost. Ät mer vegetariskt eller inför en köttfri dag i veckan till att börja med.

Mattias Elensjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons