Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ett stort hjärta till alla män i Dalarna

Annons

Det finns tusen skäl att skicka vår kärlek till er idag på alla hjärtans dag. Ni är värda att uppmärksammas. Alla män, i Falun och i Dalarna

Var enda man har vuxit upp i våra magar. Vi har vaggat er i vår famn och gett er ovillkorliga kärlek. För många av er har det gått riktigt bra i livet och vi är stolta över er. Men i en hel del fall har det gått riktigt illa. 

Då vi har blivit era offer.

Vi har kallas för horor, blir sexobjekt, och slagna i hemmens vrår. Jag har också tvingats att bli bortgift mot min egen vilja.  Det var lindrigaste än att välja begå självmord. Varför har ni män lättare att ta till våld mot oss som är nära? Våld mot kvinnor kan aldrig upphöra om ni inte är med i kampen.

Var modig! 

Se på dig själv och dina attityder.

Om din klasskompis, lagkamrat, vän, bror, granne eller partner agerar på ett respektlöst sätt mot oss, säg ifrån! Stötta honom att förändra attityden. Vägra köpa filmer och tidningar som nedvärderar kvinnor. Starta ett manligt nätverk för att stoppa all våld mot kvinnor. Stöd inte könsdiskriminering. Utbilda dig själv. Du måste förstå att förändringen mot ett bättre samhällsklimat där våld inte är acceptabelt förutsätter att männen är med i kampen. 

Just idag på alla hjärtans dag vill vi påminna dig att kärleken är det bästa vaccinet mot all våld.  Våga vara en förbild.

Katarina Gustavsson kd

Ilona Nyland kd

Karin Axén kd

Mia Maja Gustavsson  kd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons