Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Falun luktar skit i dagar efter cruisingen - så ta bort den från stan

Annons

Med all respekt för att folk har olika intressen så finns det ändå gränser för vad som borde få vara okej i en stad. En bil är ett transportmedel som ofta är nödvändigt för att människor ska kunna ta sig från punkt A till punkt B. I Falun är det dock tveksamma representanter för homo sapiens som använder dessa transportmedel för att ta sig från punkt A till punkt A, samtidigt som andra homo sapiens sitter i fällstolar längs vägkanten och frivilligt andas in bly blandat med folköl och hembränt.

LÄS OCKSÅ: Dags för årets upplaga av Falu Cruising: "Det kommer att bli en härlig festkväll"

Att människor beter sig korkat är inget nytt, det gör vi alla emellanåt. Det som förvånar är bristen på respekt mot andra människor som faktiskt använder luften till att andas, försöker minimera bilåkandet i stan och använder bilen som ett transportmedel för att ta sig från just punkt A till punkt B. Cruisingen gör att vägarna blir blockerade, blåljusfordon får svårt att ta sig fram och Falun luktar skit i dagar efteråt.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Cruising var bättre förr när tanterna satt bak och myste

Cruisingen gör att vägarna blir blockerade, blåljusfordon får svårt att ta sig fram och Falun luktar skit i dagar efteråt, tycker Börje.

Vad som är mer förvånande är att Falu kommun i sina miljömål stoltserar med att senast 2035 ska Falu kommun vara fossilbränslefritt. Den visionen rimmar illa med crusing i innerstaden.

LÄS OCKSÅ: Knökfullt på årets Classic Car Week-cruising

Varför inte ha cruising/veteranbilskikande/blycocktailförtärande på ett inhägnat område utanför staden? Ha det på Lugnet eller i någon grushög nånstans, gör det till en festival för intresserade, låt bilarna stå stilla så folk kan gå omkring och titta på dem i lugn och ro.

Självklart är det viktigt med ett levande centrum och att det händer saker men det kanske finns evenemang som inte har lika negativa effekter på Faluns innerstad?

Börje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons