Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Nej Moderaterna, vi behöver inte fler parkeringsplatser i Falu centrum

Annons

Moderaterna i Falun tjatar om att vi behöver fler parkeringsplatser, att fler bilar måste få komma in till centrum. Nej, säger jag! Det är fullt tillräckligt som det är idag. Det finns parkeringar att tillgå vid Knutpunkten, ett stort grusfält som är så fult så att man baxnar. Det finns flera parkeringshus i centrum, bland annat i anslutning till Åhléns och under Falan-gallerian. Framför Hemköp i centrum finns en stor parkering. Gamla Posten-parkeringen slukar massor av bilar. Alla dessa parkeringsplatser ligger oerhört centralt och tillgängligt.

LÄS OCKSÅ: Nu har en ny parkering öppnats i centrala Falun: "Det behövs fler parkeringar"

Moderaterna i Falun tjatar om att vi behöver fler parkeringsplatser, att fler bilar måste få komma in till centrum. Nej, säger jag, skriver skribenten Cykelfantasten.

Vad det istället borde satsas på, och som det ser ut att göras också på sina håll i stan, är gångstråk och cykelvägar. På det sättet får vi ett levande centrum, för ett centrum lever nämligen av att människor rör sig i stan. Och röra sig kan man, eftersom parkeringarna ligger så centralt. Några få meter till en affär kan man nog kosta på sina ben, vi rör oss redan för lite som det är.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Trafiken är en säkerhetsrisk på flera gator i Falun

Annars kan jag tipsa om cykeln: ett utmärkt transportmedel som tar en från dörr till dörr. Kostar ingenting att parkera heller. Glöm inte hjälmen!

Cykelfantasten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons