Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Överheten överträffar sig själv i osmaklighet, samtidigt som vi andra får spara

Annons

Nu har kapitalismens fula tryne visat sig än en gång. En absurt högavlönad representant för gammelhögerns (moderaternas) broderorganisation Svensk Näringsliv väljer att lägga pengar i skatteparadis.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Skattesmitarna tar sig runt alla system - frågan är vem som möjliggör det för dem

Det är inte bara kapitalismens fula tryne vi ser utan en arrogant representant för den överhet som anser sig stå över vanligt folk, skriver insändarskribenten. På bilden Leif Östling, ordförande Svenskt Näringsliv. Foto: Tomas Oneborg / TT

LÄS OCKSÅ: Greider: Goodbye, Leif Östling

Det är inte bara kapitalismens fula tryne vi ser utan en arrogant representant för den överhet som anser sig stå över vanligt folk. När det här uppdagas genom en mycket väl arbetande journalistkår, dyker en annan arrogant representant för överheten upp i tv-rutan, en person från högerns tankesmedja Timbro. Han är så upprörd över hur en av hans gelikar kan behandlas så illa av offentligheten, att han inte kan låta sin motdebattör framföra sina argument utan avbryter hela tiden.

Det här upplever vi samtidigt som Svenskt Näringsliv, hela högerkåren i svensk politik, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Moderaterna och den extrema högern Sverigedemokraterna, plus Timbro, förstås vill ha sänkta löner. Dessutom vill de att pensionärer ska betala högre andel skatt än andra.

Vart är vi på väg? Överheten överträffar sig själv i osmaklighet, samtidigt som många av oss andra får spara hela året för att få in pengar till restskatten som ska in till staten nu i november. Nu får det vara nog!

Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons