Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Schyffert, lyssna till ditt samvete och låt grisarna Victoria och Madeleine leva

Annons

Julen närmar sig och vi borde verkligen vara snälla och bry oss om varandra. Men i nya SVT-serien ”Köttets lustar” med start 7 december ska Henrik Schyffert undersöka om det går att döda två grisar, Madeleine och Victoria, som bott i hans vardagsrum, lärt sig gå i koppel och sitta fint. Det är så fruktansvärt grymt. Grisar har också känslor.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Bakom "kalaspriserna" döljer sig misshandel av djuren

Det spelar ingen roll om grisarna haft ett jättebra liv och fått mycket kärlek hemma hos Henrik Schyffert. De är ändå moraliskt fel att mörda dem för julskinkans skull, tycker Jonas. Foto: Henrik Montgomery / TT

Tänk om det var två hundar som skulle hängas upp i bakbenen och få halsarna avskurna? Grisar anses vara smartare än hundar, och de är minst lika lättlärda, lojala och tillgivna. De drömmer när de sover och har ett rikt socialt liv med livslånga relationer till sina familjemedlemmar.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Jag känner mig lurad - och kan inte fortsätta äta djur

Det spelar ingen roll om grisarna haft ett jättebra liv och fått mycket kärlek hemma hos Henrik Schyffert. De är ändå moraliskt fel att mörda dem för julskinkans skull. Henrik Schyffert, lyssna på ditt samvete och låt Madeleine och Victoria leva! Helst på en djurfristad med stora utrymmen.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons