Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Typ 1 diabetes är en obotlig sjukdom som man måste kämpa med

Annons

Instämmer helt med Johnny Ludvigssons gripande inlägg: Typ 1 diabetes - den livshotande epidemin som vi inte pratar om

Jag önskar att alla läste min bok "Det måste bero på dig, Mia!", som läkaren sa när diabetesen inte följde spelreglerna. En berättelse om hur oerhört man måste kämpa för att hitta rätt hjälp.

Många säger att "det är väl inget att drabbas av, diabetes! Ät si eller så gör si eller så... Du kan leva ett normalt liv med sjukdomen..."

LÄS OCKSÅ: Sockertoppsläger lyfter unga med diabetes - Agnes från Ludvika testar gränser

Typ 1 diabetes är en obotlig sjukdom och som drabbar små barn, ofta under deras första levnadsår, skriver Ulla Bomark.

När man läser min berättelse får man känna hur hjärtskärande det kan vara för en förälder med ett svårt sjukt barn med typ 1 diabetes!

Varför är det inte lika behjärtansvärt att skänka pengar till Barndiabetesfonden? Kanske för att man ofta läser att det bara är att ta insulin och leva som alla andra. Det finns tyvärr diabetesfall där det inte spelar någon roll hur väl man sköter sin diabetes - den går över styr och blodsockret skenar katastrofalt ändå.

Det är en sjukdom som är obotlig och som drabbar små barn, ofta under deras första levnadsår. Min största önskan är att Barndiabetesfonden skulle få många miljoner att forska för varje år, så de som forskar kan lösa gåtan och bota alla som drabbats av typ 1 diabetes.

Ulla Bomark i Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons