Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Undersköterskorna tappar sugen när de inte får vidareutvecklas

Annons

Enligt olika undersökningar överväger varannan undersköterska att lämna jobbet och vården. Missnöjet är både utbrett och djupt med att ej få vidareutvecklas och få bättre villkor. I ljuset av detta framstår det som rent vansinne att Dalarnas majoritet, bestående av S+V+MP, inte för länge sedan dels ställt upp för att införa morgondagens vidareutbildningar för undersköterskor, specialistundersköterskeutbildningar, och dels ställt upp för att införa självstyrande tvärprofessionella vårdteam i vården, där undersköterskor ingår.

Missnöjet är både utbrett och djupt bland undersköterskorna med att ej få vidareutvecklas och få bättre villkor, skriver insändarskribenten.

Vidare är det en gåta, att dessa trista majoritetspartier inte för länge sedan börjat verka för att åtminstone vidareutbildade undersköterskor efter en kortare påbyggnadskurs ska få legitimation som närsköterskor, och att vidareutbildade ambulanssjukvårdare efter en liknande påbyggnadskurs ska få legitimation som paramedics.

LÄS OCKSÅ: Debatt: Så länge landstinget inte fungerar kommer jag nyttja min privata sjukvårdsförsäkring

Om inte majoriteten lägger om systemet kommer dagens personalbrist nu att explodera! Folkkampanjen för sjukvården säger, tänk om, tänk rätt!

Ken Swedenborg, Partiordförande Folkkampanjen för sjukvården

Marianne Stathin, Ordförande Sveriges undersköterskor & Specialistundersköterskors yrkesförening, SUSF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons