Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi i hemtjänsten, från jordens alla hörn, tar hand om nazisternas föräldrar

Annons

Så ser jag då nazisterna marschera fram i Falun, för införandet av diktatur. De vill ha rasbiologi på skolschemat. Judar, muslimer, samer, romer, afrosvenskar, internationellt adopterade, feminister, hbtq-personer, mörkhyade, demokrater, anti-nazister och äkta kristina ska mördas. De förespråkar en "rashygien" som bland annat innebär att personer med psykisk och fysisk funktionsvariation ska mördas. De skriker "folkförrädare" om människor som varit med och byggt upp det samhälle vi ska vara rädda om och värna. Ett öppet och fritt samhälle, som nazisterna hatar och alltid hatat. Alla de framsteg som vi vunnit demokratiskt ska bort.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Kommunister inte på långa vägar ett lika stort problem som nazister

Och sedan tänker jag på de som är de verkliga förrädarna, som utan att tveka skulle sälja ut Sverige till en utländsk makt som skulle dela deras nazistiska ideologi. Historiskt sett har vi nazisten Quisling som personifierar begreppet "landsförrädare". 1940 övertog han regeringsmakten i Norge under nazityskt beskydd.

De som har hemtjänst uppskattar alla oss, oavsett pigment, skriver insändarskribenten. Personerna på bilden har ingen direkt koppling till insändaren.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Tack Falubor - ni vann över nazisterna och stod upp för demokratin

Och sedan tänker jag på NMR-anhängarnas föräldrar och far- och morföräldrar som har hemtjänst. De som jag och mina kollegor från världens alla hörn tar hand om. Dag, kväll och natt, i sol, regn och snö. Mina underbara kollegor som bland annat har kurdiskt, arabiskt, judiskt, afrikanskt eller thailändskt ursprung. Dessa underbara medmänniskor vill nazisterna förinta. Men jag kan lova er en sak: de som har hemtjänst uppskattar alla oss, oavsett pigment, för hudfärg spelar ingen roll. Vi är alla en ras, den mänskliga rasen. Vi behöver kärlek och inte hat.

Hemtjänstarbetare och svensk judinna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons