Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olja och gas är på väg bort - marknaden för förnybar energi exploderar

Annons

Så har då Lars Kamél lyckats få in en åsikt igen i en av Sveriges lokaltidningar, han tycker att ”de som tror på ett akut och allvarligt klimathot inte har några sakargument och ingen vetenskap på sin sida”.

LÄS MER: Tro på akut klimathot är en religiös tro

Betänk då att sedan 1990 så har FN:s klimatpanel kommit med fem rapporter, så kallade Assessment Reports. Vad är då dessa? Jo, under åren som varit innan den förra rapporten så har i snitt mer än 800 forskare ägnat sig åt att gå igenom tusentals studier för att se vad vetenskapen har kommer fram till och sen har man sammanfattat detta. Mellan varje rapport så har minst 50 procent av forskarna bytts ut mot nya för att få en genomströmning. Hur Lars sedan kan tolka detta på ovan sätt är för de flesta av oss obegripligt, man kan nästan känna att det ligger lite fanatism bakom.

LÄS MER: Nog med desinformation

En sak har dock Lars rätt i och det är att klimatförändringar alltid förekommit. Vad som inte framgår i hans resonerande är att uppvärmningen för tillfället är tio gånger så snabb som den var vid den senaste istiden som då ändå ur ett geologiskt perspektiv var en snabb förändring.

Många av Gulfstaterna, däribland Saudiarabien, storsatsar nu på solenergi för att de inser att

Vidare tar Lars också upp att vi inte ska snabbavveckla de energislag som står för cirka 80 procent av energibehovet idag. Då ska man veta att eftersom politiker är ett trögt släkte många gånger men att marknaden är en blixtsnabb sådan, så håller detta redan på att ske. Många av Gulfstaterna, däribland Saudiarabien, storsatsar nu på solenergi för att de inser att "här är det pengar att tjäna" och olja och gas är på väg bort. Redan har denna utveckling exploderat snabbare än någon hade kunnat tro.

Idefix

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons