Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsabostäder gör det svårt för oss att parkera

Annons

Jag har min mor boende på Lillåhem, Orsa, och försöker besöka henne så ofta jag har möjlighet till då jag arbetar och bor i Stockholm. När jag besöker min mor så har jag kunnat parkera min bil på parkeringen på Lillågatan, dessa har Orsabostäder nu tagit och reserverat för personal samt tjänstefordon! Vid huvudingången har Orsabostäder lämnat sex parkeringsplatser till besökande/anhöriga!

Hur har man tänkt nu?

Det är 18 boende på Trygghetsboendet och ytterligare 40 boende på Lillåhem.

Var skall besökande till dessa parkera? De flesta besökande till Lillåhem tar sig dit med bil på grund av ålder och avstånd till sina nära och kära - var ska vi parkera?

På Orsa kommuns hemsida står det om värdegrunder – Äldreomsorgen arbetar för att människor skall kunna åldras värdigt och tryggt i Orsa Kommun. Insatserna skall utföras utifrån den enskildes egna behov och önskemål.

Det som min mor (som är blind och har mycket stora fysiska svårigheter) önskar sig mest av allt är att få besök, och då inte enbart från oss i familjen utan även från kära gamla vänner.

Detta sätter Orsabostäder stopp för i och med att man tar bort parkeringsmöjligheten. Orsabostäder får tänka till igen och denna gång utgår jag från att ni kommer fram till att fler parkeringar till besökande till boende.

Birgitta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons