Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Nej, det var inte hyran som gjorde att vi flyttade bingon till Säterdalen

Annons

I insändare i DD och uppsatta anslag i PRO-lokalen påstår personer utan anknytning till vår verksamhet att vi flyttade bingon från Folkets Hus för att vi inte ville betala den begärda hyran. Detta är direkt förolämpande då hyreskostnaden varit en liten del i sammanhanget. I stället var det den praktiska hanteringen och bemötandet från Folkets Hus som gjorde att vi denna säsong valde att flytta bingon till Säterdalen.

LÄS OCKSÅ: Replik: Bingon flyttades till Säterdalen eftersom man inte ville betala hyra till Folkets hus

Det var den praktiska hanteringen och bemötandet från Folkets Hus som gjorde att vi denna säsong valde att flytta bingon till Säterdalen, skriver Johnny. Foto:  Erland Vinberg/ TT

Bemötandet från Folkan kan delas upp i tre delar. Den första och viktigaste var ordförandens uttalande vid det första mötet att det långsiktigt fanns tveksamheter kring möjligheterna att ha plats för bingon då satsningar skulle göras på konferenser och kanske kulturskolan. För oss innebar det en signal om att bingon hotades stå utan lokal och att det gällde att hitta alternativ. Här visade sig Säterdalen vara en möjlighet under innevarande höst. Vi var väl medvetna om risken för färre besökande Säterdalens läge skulle kunna innebära och stängde aldrig någon dörr till Folkan för framtiden.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Varför flyttades bingon till Säterdalen - Folkets hus ska väl vara till för alla?

Den andra frågan handlar om de alltför många gånger uppkomna diskussionerna mellan bingons ledning och ledningen på Folkan om tider när borden skulle sättas upp, när bingoledningen fick komma till lokalen m m. Självklart ska avtal hållas och bingon visa full respekt för Folkan i lägen där den aktuella lokalen är upptagen av annat före bingon men varför stelbenthet när ingen annan verksamhet pågår?

Den tredje gäller bord och stolar. Vi vet att Säters kommun biträtt Folkan med investeringar i nya bord och stolar, men de har vi inte fått använda.

Vår flytt har således ingenting med Folkets Hus hyra att göra, som insändarskribenten försöker slå i läsarna. Vi förbehåller oss också rätten att själva välja lokaler där våra önskemål och krav uppfylls.

Johnny Lindqvist

Ordförande Säters IF FK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons