Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar på insändaren Jag nekades sjukresa

Annons

Svar till Fredriksbergsbo i DD 24/10.

Dalatrafik ska, på uppdrag av Landstinget Dalarna, handlägga prövning och beslut av ansökningar om sjukreseersättning utifrån landstingets fastställda regelverk för sjukresor.

Du skriver att du inte haft möjlighet att använda dig av allmänna kommunikationer från din bostad och vidare för vård i Örebro.

När en resenär med en specialistvård- eller vårdgarantiremiss reser till vård utanför länet tittar vi på om det fanns passande allmän kollektivtrafik från vårt län, det vill säga Dalarna. Finns till exempel ett tåg från en ort i länet, som passar med besökstiden, kan man använda sig av sin privata bil eller en anslutningstaxi som bokats via BC Dalarna, till den ort där det är möjligt att resa vidare med allmänna kommunikationer.

När du inte kunnat använda allmän kollektivtrafik på grund av tillfälligt/varaktigt funktionshinder får du ersättning för resa med privat bil om behörig personal på den vårdenhet i Dalarna som remitterat dig utanför länet, intygar ditt medicinska behov av sjukresa med privat bil.

Conny Strand

VD Dalatrafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons