Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på husdjuren under Halloween

/

Annons

Nu när vi närmar oss Halloween är det dags att tänka på våra husdjur. Det som för oss är en helg av festligheter är för dem en helg med potentiella faror som kan leda till sjukdom, skador eller i värsta fall att djuret dör. Låt inte godis och annat gott ligga framme, många djur kan inte motstå frestelsen och får i sig giftiga ämnen såsom choklad och xylitol vilket kan vara livsfarligt för dem.

Var försiktig med ljus och pumpalyktor. Håll dem alltid under uppsikt och lämna aldrig ett tänt ljus ensamt, djur kan välta det, svansar och morrhår kan lätt komma för nära och olyckor händer väldigt fort.

Att klä ut sitt husdjur är inte heller någon bra ide. Utklädningskläderna är ofta obekväma, gör så att de inte ser ordentligt och kan även orsaka andningsproblem för dem. Låt barnen klä ut sig men lämna djuren i fred.

Det kan också vara läskigt med okända och utklädda besökare för djuren. Se till att de hålls borta från dörren så att de inte kan rymma eller attackera eventuella barn som kommer och knackar på. Se även till att ditt husdjur är microchippat och att uppgifterna är korrekta för säkerhets skull.

Sascha Camilli

PETA Foundation

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons