Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill se vårdcentralfilialer i hela Dalarna oberoende av kommungränser

Annons

På nästa landstingsfullmäktige kommer Centerpartiet att lägga förslag om att nuvarande geografiska begränsningar i möjligheten att etablera filial tas bort.

Den nära vården måste fungera. Det är nyckeln till en långsiktigt hållbar hälso- och sjukvård. Därför har Centerpartiet fokus på att utveckla vårdcentralerna och närsjukvården.

LÄS OCKSÅ: "Vår uppgift att ta tillvara skattebetalarnas pengar"

Starka känslor i Lima efter nedläggningsförslag

Att en närliggande vårdcentral inte ser möjligheten i att öppna en filial får inte hindra andra att göra det, skriver insändarskribenterna. Foto: Claudio Bresciani / TT

Idag finns det geografiska begränsningar i regelverket om hur en vårdcentral får öppna en filial. Den får endast öppnas i kommunen där vårdcentralen är etablerad eller i grannkommunerna. Vi anser att detta inte är motiverat. En filial ska kunna öppnas i hela Dalarna.

Att en närliggande vårdcentral inte ser möjligheten i att öppna en filial får inte hindra andra att göra det. Att ta bort begränsningarna förenklar regelverket och lägger beslutanderätten om öppnande av en filial hos den som driver vårdcentralen.

Vi kommer fortsätta arbeta för en tillgänglig sjukvård av hög kvalitet i hela Dalarna. Det är viktigt för att alla ska känna sig trygga. Dalarna behöver en närmare vård.

Lena Reyier (C), oppositionsråd landstinget Dalarna

Göran Engström (C), ledamot i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons