Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brev till ledarsidan

Annons

Angående Göran Greiders ledare om det avbrutna samarbetet i Borlänge mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet: Det är helt enkelt så att det till sist blir omöjligt att samarbeta när man gång på gång utsätts för provokationer.

När det i pressen gång på gång uttalas negativa saker om dels det parti jag representerar, dels min person så sprängs gränsen till sist.
Jag accepterar inte att bli ställd i fullmäktige i situationer där den som man samarbetar med bara rakt av yrkar bifall till en motion om att avskaffa kommunens styrsystem utan att ha talat med mig.
När dessutom övriga partier, till och med sverigedemokraterna, uppmanas att agera så att vi socialdemokrater hamnar i minoritet så går det för långt.
När samme samarbetspartner mitt under budgetarbetet går ut och kräver en rad hårda och orealistiska nedskärningar och orsakar en debatt med mig helt i onödan så är det också bara för mycket.
Senare så fogar han sig till en mer rimlig och human syn på budgeten. Men varför då på dåliga grunder göra utspel?
När jag sedan ska omvandlas till ett rundningsmärke i högskolefrågor, trots att jag jobbar intensivt för att hitta lösningar, så är det ett politiskt spel som bara är ohederligt.
När samarbetspartnern inte kan ringa upp eller informera sig på normalt sätt om vad som händer så får man definitivt nog till sist.
När han sedan arbetar för att hitta kontakter och uppgörelser med de andra partierna bakom min och socialdemokratins rygg så gör det att samarbetet knakar i fogarna.
Jag är som person hanterad på ett respektlöst sätt och detsamma gäller även det parti jag representerar. När man får nog så ska man dra en gräns och stå för det.
För mig är gränsen nådd när det gäller Leif Lindström.
Nils Persson (s)
Ordförande i
kommunstyrelsen
BorlängeSvar:
Jag tycker det är synd att samarbetet avbryts. Visst förstår jag att det varit svårt att samarbeta med Leif Lindström.
Men i allas intresse, eller snarare i hela vänsterblockets intresse: Försök att komma överens igen.
Som jag skrev häromdagen: Skäll ut varandra offentligt, kräv av Lindström att han skärper sig men se också till att socialdemokratin bedriver självkritik: Det är andra tider nu. Det är rörigare. Det blir ofta bråkigare.
Ändå är jag övertygad om att den stora majoriteten av s-väljare och v-väljare vill ha tillbaka samarbetet. Allt annat tjänar bara en skadeglad borgerlighet på.
Få uppdrag är väl tyngre och mer otacksamma än den ledande kommunpolitikerns: Sådana som du, Nils Persson, får ta mycket skit, särskilt som du företräder det största partiet och i synnerhet när det sitter vid makten.
Många av dem som gnäller gör det av ren okunnighet, medan de flesta medborgare i slutändan ändå har respekt för kommunpolitikerna, inklusive dig, Nils Persson.
Med risk för att låta som dr Phil: Reder du ut den här krisen, helst med ett återupptaget samarbete - det skulle få alla att häpna - kommer du ju att gå stärkt ur tumultet.
Göran Greider

Mer läsning

Annons