Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskymningen lägger sig över Sundborn

Brev till ledarsidan om situationen rörande Carl Larsson-gården i Sundborn.

Annons

Hej!

Har läst din ledare om situationen i Sundborn (i Dala-Demokratens papperstidning i torsdags, 27/10). Om det mörka molnet som finns där.

Molnet blir ännu mörkare när en idrottsförening, som bedriver stor barn- och ungdomsverksamhet med stora ideella insatser råkar ut för samma sak som Carl Larssongården.

Molnet blir också ännu, ännu mörkare när kultur- och fritidsnämnden beslutat att lägga ner biblioteket i Sundborn. Nämnd och kommunledning som består av folkrörelsepartier och verkligen borde värna om lån och läsande av böcker. Kulturskymningen lägger sig över bygden!

Britt Källström

Ordförande Sundborns sockenråd

Carl Larsson-gården i Sundborn. Foto: Robert Sundberg

Svar: Ja, du beskriver som sagt ännu ett mörkt moln över din bygd. Nedläggningar av biblioteksfilialer är på lite sikt bland det värre som kan drabba ett samhälle.

Men så ser det ut allt oftare i det resten av Sverige som Po Tidholm så bra skildrade i de där tre TV-dokumentärerna som nyligen gick i Sveriges Television (Resten av Sverige).

I min ledare om Sundborn och Carl Larssongården skrev jag ju på slutet att kultur ärt det som i längden betyder något. Jag tror på det. Jag tror på bibliotek där det bor människor.

Och även Carl och Karin skulle nog gjort det om de levat idag.,

Mer läsning

Annons