Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till försvarsministern: Sök även rysk hjälp för skogsbränderna!

Det görs många goda insatser, både nationella som internationella, vad gäller bekämpningen av de stora skogsbränderna. Som bland annat Expressen uppmärksammat, så har dock Sverige EJ ännu bett om rysk hjälp, trots de stora resurser som Ryssland har för brandbekämpning!

De största flygplanen tar ju mer plats, men Ryssland har också en version av världens största helikopter, MIL Mi-26 TP, just för bekämpning av stora bränder.

Denna helikopter tar mycket mindre plats både i luftrummet och på sjön, än de största planen! MIL Mi-26 TP klarar att ta ombord 15 kubikmeter vatten per gång, jämfört med de vanliga mindre brandflygplanens sex kubikmeter vatten.

Våra svenska små militära helikoptrar klarar i jämförelse bara av två kubikmeter vatten. MSB och Regeringen borde verkligen fråga Ryssland om, att få köpa eller åtminstone hyra ovan nämnd rysk helikoptertyp!

För övrigt så borde Regeringens krisledningsenhet ligga direkt under statsministern, den nuvarande placeringen är allt annat än lyckad.

Om svar anhålles!

Ken Swedenborg (ffs), Partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare