Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet brev till Stefan Löfven: Varför ger du oss inte bara en chans?

Jag är trött på livet exakt som mina kära vänner som tog sitt liv för några veckor sedan. Vi kom hit med all världens hopp, med en stor önskan, med att vi äntligen kommer att få andas.

LÄS OCKSÅ Hans pappa och syskon mördades i Afghanistan

Vi räddade oss från ett blodigt land som är törstiga efter vårt blod precis som vampyrer! Den enda frågan som vi har i tanken är varför måste vi drabbas mer? Varför ger du inte oss bara en chans för att överleva? Varför vill du inte vara den enda personen som ger oss rätt till något? Vi utbildar oss så fort vi kan, Vi håller oss undan från aggressivitet, våld och narkotika och försöker så gott vi kan att utbilda oss till något positivt. Vi har otrolig stimulans till arbete, läsning.

LÄS OCKSÅ Debatt: "Jag vill bygga detta land – inte förstöra det"

Stefan! Hjälp oss! Låt inte det bli mer mord på unga i det här landet. Hjälp oss! Ändra på dig! Första dagen när vi kom fram till Sverige så kände vi oss fria som fåglar – att nu är vi fria! Nu finns ingen som tvinga oss att vara någons slav eller dansande pojke för någon. Nu kan vi lägga oss och sova även på gatan utan någon bomb som skulle explodera en bit ifrån oss.

Nu kan vi utbilda oss utan att någon skulle säga att du har inga rättigheter till detta. Nu ska vi äntligen andas. Nu kan vi ha vilken religion vi vill utan att någon skulle våga hota oss med döden. Nu är det verkligen dags för att vi skulle känna oss som en människa även om vi inte har identitetshandlingar för att visa vilken grupp och befolkning vi tillhör till.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Skicka inte afghanska killarna rätt in i döden"

Vi skulle aldrig komma hit om vi hade ett säkert land, om vi hade någon som skulle lyssna noga på oss, någon som skulle rädda oss från dem hemska vargar som finns i vår omgivning men vi har ingen som varken ser eller hör oss. Ingen! De låtsas att de kommer att ta hand oss om du, Stefan ,skickar oss tillbaka. De flesta av oss blir dödade eller fängslade av dem, och de andra blir tvungna att ta vapen och kriga mot varandra för att kunna överleva en bit till.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Låt våra kompisar vara kvar"

Stefan Löfven, du är Sveriges statsminister och det är ju du som kan ändra på den lagen och ta slut på den hemska situationen. Låt oss stanna, ge oss bara en chans för att kunna överleva, håll oss borta från detta helvete som vi rymde ifrån. Livet tog slut för oss! 

LÄS OCKSÅ Insändare: "Killarna avvisas när de börjat känna sig trygga"

Kom och lyssna noga du också på oss! Alla har ångest i magen om vad som kommer hända när de blir 18 år via uppskrivningar av ålder. Ni alla som har makt behandlar oss värre än ett djur!! Afghanistan är inte ett säkert land! Vi mister livet bara. Varför finns ingen som skulle höra våra röster?? Är det fel att vi är afghaner? Har vi inga rättigheter att prata om och få leva i säkerhet? Ska vi bara lyda en person som ska styra oss till krig och sedan till graven?

LÄS OCKSÅ Insändare: "Låt dem stanna och bygga landet"

Kamran Sedighi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare