Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus på Vasaskolan

Annons

Vasaskolan hade under onsdagskvällen öppet hus för framtida högstadieelever. En grupp elever, som egentligen inte skulle tillhöra Vasaskolan till hösten, var Jonsboskolans högstadieelever.

– För de som kommer hit från Jonsbo kommer allt att bli nytt, säger Curt-Åke Larsson, rektor på Vasaskolan.
Nuvarande årskullar i sjätte klass kommer att till hösten husera på Vasaskolan. I tio års tid har Vasaskolan anordnat ett öppet hus under mars månad för att förbereda de framtida högstadieeleverna så mycket som möjligt.
– Det ska inte kännas främmande att komma hit i höst. Vi kommer även att anordna en sammankomst för enbart högstadieeleverna från Jonsboskolan så att de får en riktigt introduktion. Allt kommer att vara nytt för dem, säger Curt-Åke Larsson.

Från Jonsboskolan kommer det 60 elever till Vasaskolan i höst. Det betyder en klass mer i sjunde och åttonde klass. Därefter kommer det att finnas två klasser med ett mindre antal elever i nionde klass.
– Det kommer att ske en hel del pyssel framöver. Eleverna ska känna sig välkomna och hemma här i höst.

Inledningen för gårdagens öppet hus började i skolmatsalen där det serverades gulasch och bröd där Larsson höll information till föräldrarna. Larsson berättade om skolformerna med elevens val samt musikinriktningen.
– C-klasserna är musikprofiler och ikväll (läs igår) kommer musikklasserna att inleda Vasaskolan öppet hus. All personal är på plats och vi har öppet hus-kvällen som en vanlig lektionsdag för att blivande elever ska få en bättre insyn hur det kan se ut en vanlig skoldag, säger Larsson.

Under kvällen stod lektionssalarna öppna där sjätteklassarna kunde gå runt och se sig omkring och ställa frågor till både elever och lärare.
– I höst kommer samtliga högstadieelever tillhöra Vasaskolan, förutom de som väljer Olympica. Vi vill, som sagt, att de här lokalerna inte ska vara obekanta i höst. Det är 17 betyg som ska vara godkända när man sedan slutar nian och då ska alla känna sig trygga, säger Larsson och berättar om skolans arbete mot mobbing.
– Om någon mobbas, kränker eller känner sig kränkt så ska detta motarbetas. Vi gör allt vad vi kan för att lyssna in och ta in signaler från elever och lärare för att motverka detta.

Christian Larsen
christian.larsen@daladem.se


– Curt-Åke Larsson, rektor