Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Order på 30 miljoner ger nya jobb på Borlängeföretag

Företaget Tändkulan AB har fått en order värd 30 miljoner. Företaget ska leverera nya styr- och reglerutrustningar till Hässelby och Akalla fjärrvärmeverk i Stockholm.

Det är Fortum Värme, samägt med Stockholms stad, som lägger mångmiljonordern.

– Jobbet motsvarar fyra-fem personer och vår målsättning är ett par nyanställningar, säger Leif Andersson, personalansvarig och delägare.

Tändkulan AB startade 1992 och arbetar i egna lokaler i Bro i Borlänge. 28 personer är anställda där

– Det är ingenjörsarbete, 70-80 procent av tiden jobbar vi på kontoret. Vi har en verkstad där vi monterar men vi köper in montage och installering på plats hos kunden.

30-miljonersordern sträcker sig över två år, till januari 2018. Det handlar om att byta ut brännare till oljepanna och modernisera föråldrad utrustning.

Hässelbyverket är ett kraftvärmeverk som ligger i Hässelby strand i Västerort inom Stockholms kommun.

Verket utgör en basproduktionsanläggning i Stockholms fjärrvärmenät. Det togs i drift 1959 och har byggts ut i flera etapper och producerar elektricitet och fjärrvärme. Hässelbyverket är världens äldsta fungerande pelletseldade kraftvärmeverk. Akalla värmeverk är en spets- och reservanläggning för värmeproduktion i Stockholms nordvästra fjärrvärmenät.

Anläggningen uppfördes på 1970-talets mitt och utökades på 1990-talets slut

– Det är ett stort tryck i Stockholmsregionen men vi har fortfarande många stabila och fasta lokala kunder. Tidigare har vi arbetat mycket med SSAB och Stora Enso men där är det väldigt lite jobb nu. Samtidigt är det mycket på energisidan med energiomställningar, säger Leif Andersson.