Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitansvarige Pär Höök: ”Med Michal Smola i laget öker vår kapacitet”

/

Annons

Tjecken Michal Smola som tog silver på långdistans vid VM i Tjeckien i somras väljer nu att byta klubb.
Michal lämnar Södertälje-Nykvarn som han ledde till en tredjeplats i årets 10-mila för hårt satsande IFK Mora.

26-årige Michal är för närvarande rankad sexa i världen och ett etablerat namn i världseliten. Med VM i Trondheim om två år i sikte vill Michal ha bra förberedelser i nordisk terräng och därför kommer Michal att välja Mora som bas för sin träning.
Michal besökte sin kommande klubb IFK Mora och bekantade sig med orten i början av september.

Bästa året

Under hösten bor Michal dock kvar i Tjeckien för att göra klart sin doktorsavhandling i trådlös kommunikation, men väntas flytta till Mora under våren.
- IFK Mora orienteringsklubb har under flera år satsat mot att 2009 skall bli klubbens bästa säsong någonsin. Detta för att fira IFK Moras 100-årsjubileum. I och med att Michal nu ansluter på herrsidan knyter vi riktig spetskompetens till klubben, vilket innebär goda förutsättningar för att nå den målsättningen, säger klubbens ordförande Lars Ambrosiusson.

Sveriges bästa klubb

Under de senaste åren har IFK Mora etablerat sig som en av Sveriges bästa klubbar med flera starka prestationer i år, exempelvis sjunde plats på årets 10-mila, samt nionde plats bland 1400 lag i världens största stafett - Jukolakavlen i Finland.
- Årets prestationer där vi varit bästa dalaklubb på båda de stora stafetterna samt var näst bästa svenska lag på Jukola har gett mersmak. Med Michal i laget kommer vår kapacitet att öka ytterligare. Att inför säsongen 2009 sikta mot seger på de två största stafetterna 10-mila och Jukola känns som en realistisk målsättning, menar herrelitansvarige Pär Höök.


Fakta Michal Smola
Född: 21 december 1981
Bor nu: Zlin, Tjeckien
Familj: Sambon Anna
Utbildning: Skriver sin doktorsavhandling
Meriter: VM silver 2008, 3 JVM guld, 2 JVM brons
Aktuell: Väljer Mora som bas för sin fortsatta orienteringssatsning.

Annons