Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men åt Jenny fanns inget att göra

Annons

Åt Jenny Johansson fanns inget att göra. Men både tvåan Karolina A Höjsgaard och trean Eva Svensson var nöjda med sina placeringar. Förutsättningarna inför slutetappen i D 21 Elit-klassen var enkla: Gör inte Ulricehamns Jenny Johansson någon jättegroda, så vinner hon.

Johansson gick ut med en ledning på åtta minuter, och var aldrig hotad. Hon vann med över tio minuters marginal.
- Jag har gjort fem bra lopp, det är vad som räknas. Det jag är mest glad över är att min häl (som hon haft stora problem med) har hållit.
Domnarvets Karolina A Höjsgaard har avslutat O-ringen, med tre bra etapper. Men i går fick hon, som så många andra, slita.
- Det har varit fruktansvärt tungt. Jag är supernöjd med min andraplats, Jenny gick det inte att göra nåt åt. Men det har varit slitsamt, jag har inte sprungit fem dar i rad sedan 2006 när jag satsade senast. Det har varit långa dagar, så nu ska jag ta det lugnt ett tag, säger Höjsgaard.


Lyckades komma loss

Och minst lika lycklig var Eva Svensson som i sitt första O-ringen som senior slutade trea. Hon har två segrar som junior.
- Det var riktigt jobbigt på myrarna. Jag och Katarina Borg sa att vi skulle hjälpas åt. Jag har legat först stora delar, men på en långsträcka gick hon upp och drog. Och då gick det väldigt fort. Men med 1,5 kilometer kvar tog vi olika vägar över en höjd, och jag kom loss, säger Svensson som utöver orienteringen håller elitklass även på längdskidor.
- Tidigare i veckan var jag ute och åkte rullskidor. Lugnt bara, och för att jag skulle hålla igång armarna, säger mångsysslare Svensson.
MÅRTEN LÅNG

Annons