Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Tuna-löparen: ”Jag är van vid det”

Annons

Emma Engstrand gjorde ett bra världscuplopp. Igen.
Hon slutade fyra. Igen.
- Jag är van vid det, säger Stora Tuna-löparen. Emma Engstrand fortsätter att visa stabil form. I gårdagens långdistans gjorde hon ett nytt bra lopp, och resultatet blev andra raka fjärdeplatsen under världscuptävlingarna på hemmaplan.

- Det har varit svårt. På vissa ställen fick jag hålla nere farten, jag vågade helt enkelt inte springa fortare, för då hade jag missat. Nu tycker jag att jag lyckades hålla ihop loppet, orienteringstekniskt var det ett bra lopp.

Tappade farten

Men det finns störningsmoment:
- Jag har haft problem med ett ben. Och det stör ganska mycket, och det blir värre ju längre jag springer. Så mot slutet kunde jag inte alls hålla den fart som jag önskat, så det är klart att det hämmar min löpning. Men det är inte någon skada som blir sämre av att jag springer. Det är bara att acceptera att det är så, jag har haft det här problemet ganska länge nu.

Känner du dej sliten efter ett tufft VM?
- Jo, det är klart att det är så, men det är lika för alla. Men visst är jag nöjd med de två tävlingar som varit, jag känner mej trygg i den här terrängen. Sedan hade jag förstås gärna tagit en pallplats, men jag börjar vänja mej vid placeringarna just utanför.
I dag fortsätter världscupen med medeldistans, med start uppe på kalfjället. Återstår att se om någon då kommer att rå på norskan Anne Margerethe Hausken som tog sin andra raka viktoria.

”Häftigt”

Hon var en och en halv minut före tvåan Minna Kauppi, och trea var norskan Ingunn Hultgreen Weltzien (för övrigt flickvän till Moras Martin Johansson).
- Jag tog min första etappseger någonsin i O-ringen i tisdags, och nu redan dagen efter kommer seger nummer två. Häftigt, säger Hausken.

MÅRTEN LÅNG

Foto: JÖRGEN HJERPE

Annons