Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ormet räddar showen

Det är ingen riktig Alice Cooper-konsert om inte rocklegenden har en kungsboa omkring sig. Inför lördagens uppträdande på festivalen Storsjöyran i Östersund var det länge oklart om man skulle få tag i en orm. Räddningen kom i form av boan Ormet från Venjan.

Det är Dan Vestman från Venjan som är husse till den numera rikskända ormen. På onsdagskvällen besökte tidningen honom för att ta en titt på den ringlande flickan, som på lördagen kommer att hänga omkring Alice Coopers axlar.

– Hon är helt ofarlig. Hon har aldrig huggit någon. Och tjejen som ägde henne innan sa att hon aldrig har huggit någon, säger Dan Vestman.

Det var på tisdagen som Dan blev kontaktad av Sven Einebrandt, som undrade om han hade en orm till förfogande.

– Sven ringde mig igår och frågade: ”Har du en kungsboa? Alice Cooper behöver en kungsboa!”

Och en kungsboa hade Dan. Ormets förflutna är dock något i det fördolda. Dan fick henne för ett år sedan av en tjej från Särna, som påstod att ormen var omkring tio år. Han gissar på att hon är född i Sverige.

Nu ska både Ormet och Dan själv få träffa Alice Cooper när det är dags att lämna över ormen.

– Vi ska tydligen få vara backstage och träffa honom. För mig är det mest en kul grej. Men visst har man hört Poision och albumet Constrictor, säger Dan.

Kritiken som Jordbruksverket har riktat mot att använda en orm på scenen, då det kan vara en stressande miljö, tar Dan med ro. Innan det är helt klart att Ormet ska få dekorera Alice Cooper kommer en veterinär besöka henne och skriva ett friskvårdsintyg.

– Jag håller mig lugn. Det har varit drygt att vara i blickfånget då alla ringer, men om en vecka är det väl över, säger Dan.

Stefan Rämgård
stefan.ramgard@dt.se