Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnarna vann över Masarna

Serieledande Örnarna tog emot Masarna hemma på CanVac Arena och efter fyra femettor av hemmalaget på de inledande fem heaten blev det aldrig någon match. Örnarna vann till slut med klara 54–36.
– Det är bara att lyfta på mössan och gratulera, Örnarna var klart bättre och har också flytet den här säsongen, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

– Men vi har fortfarande chansen till ett slutspel och vi ska verkligen köra om det hemma mot Griparna i sista omgången.
Nästan ingenting positivt att skriva om när det gäller Masarnas insats i Mariestad. Inte nog med att Örnarna tog fyra femettor i inledningen av matchen. Efter paus då Masarna hade en liten teoretisk chans att komma ikapp, så radade Örnarna i stället upp tre nya femettor och Masarna tvingades vända hem ordentligt stukade.

Endast Daniel Jeleniewski och Antonio Lindbäck får godkänt i den här matchen. Resten av förarna har mycket kvar att bevisa.
– Det var strul rakt igenom, kopplingar och förgasare som inte fungerade, Thorsells motor som nyss var genomgången rasade. Man tror inte det var sant när allt hände i en och samma match, säger Bäckström.
– Men vi har haft ett dåligt år med mycket maskinkrångel och oförklarliga stopp i varje match. Och efter säsongen måste vi sätta oss ned och analysera det här, för så här får det inte se ut till nästa säsong.

Men det ska också sägas att Masarna mötte ett mycket starkt hemmalag som dessutom är näst intill oslagbara på sin hemmabana. På totalt nio matcher den här säsongen har Örnarna bara förlorat en match, så det är värdiga seriesegrare.
– Visst är dom duktiga, men vi borde ha bjudit på bättre motstånd med tanke på hur viktig den här matchen var för oss. Vi slåss ju för en slutspelsplats och var taggade inför den här uppgiften, men jag såg tidigt vart det här skulle ta vägen.
– Vi har fått en del kritik tidigare att vi inte kört med Avestaförare i större utsträckning, men de är ju hemmaförarna som just nu inte levererar, menar Stefan Bäckström.

Nästa torsdag tar Masarna emot Griparna från Nyköping i den sista omgången och seger där och med lite flyt i de andra matcherna så finns trots allt chansen kvar till ett slutspel.

Örnarna: Magnus Karlsson 12, Peter Karlsson 9, Ricky Kling 9, Niklas Klingberg 9, Fredrik Engman 6, Robin Aspegren 5, Freddy Godlund 4.
Masarna: Antonio Lindbäck 13, Daniel Jeleniewski 11, Anton Rosén 5, Jacob Thorsell 3, Rasmus Broberg 3, Sebastian Aldén 1.
Publik: 1 420.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se