Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orsas kritiserade socialchef slutar

Orsas socialchef, Christin Elofsson-Arons, har slutat sitt jobb. Beslutet togs på måndagen och hon fick gå samma dag.

– Vi måste komma framåt i verksamheterna, säger kommunalrådet Marie Olsson, S.

Kommunen och Christin Elofsson-Arons har kommit överens om att den bästa lösningen för att komma vidare med utvecklingen av socialnämndens verksamheter är att hon slutar som socialchef i Orsa.
– Jag har ingen mer kommentar. Jag har precis samma åsikt, säger Christin Elofsson-Arons själv till DD.

Kommunalrådet Marie Olsson, S, hoppas att det här beslutet kan innebära mer fokus på verksamheten.
– Som det har varit nu har vi fått ägna den mesta tiden åt de protester som har varit runt om i verksamheten, och vi måste komma framåt, säger Marie Olsson.
DD har i ett flertal artiklar under främst förra året berättat om det missnöje med socialförvaltningens ledning som finns inom såväl äldreomsorgen som individ- och familjeomsorgen, på både medarbetarnivå och mellanchefsnivå.

Så sent som förra veckan beslöt socialnämnden i Orsa att be personalutskottet att försöka utreda turbulensen inom socialförvaltningen. Socialnämndens ordförande, Hans Sternbro, S, säger att han först i går förmiddag, måndag, fick veta att Christin Elofsson-Arons ska sluta.
– Det här är min femte socialchef på relativt kort tid. Det är naturligtvis inte bra för förvaltningen, säger Hans Sternbro och tillägger att han kom in som ordförande ett halvår innan den här mandatperioden började.

– Vi kan inte ständigt fokusera på de här frågorna att vi tappar medarbetare och måste nyrekrytera. Sedan vet inte jag vad som hänger ihop och inte hänger ihop, säger han.

Håller du med om det som står i pressmeddelandet från kommunen, att detta är ”den bästa lösningen för att komma vidare med utvecklingen av socialnämndens verksamheter”?
– Det är en mycket, mycket svår fråga. Den kan jag omöjligt svara på. Men jag tror att vår förvaltning tappar fart vid chefsbyten, säger Hans Sternbro.

Vad kostar den här överenskommelsen skattebetalarna?
– Det kan jag inte svara på, för det är ännu inte klart, säger Orsas kommunchef Göran Grå.
I övrigt vill han inte lämna några fler kommentarer och ber om respekt för att det är ett individärende.


Jennie-Lie Kjörnsberg