Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar fick sitt VM-brons

Oskar Sandberg, Säterbygden, trodde att han hade tagit JVM-brons i sprint i mountainbikeorientering på tisdagen. Men några timmar efter målgång blev han diskad.

I stället fick han revansch i går – och tog brons på medeldistansen.

VM pågår den här veckan i Estland. Ett stort antal åkare diskades i tisdagens sprint, då de passerat ett förbjudet område. Svens-karna lämnade in en protest, som dock avslogs.

I samband med prisutdelningen bad arrangörerna om ursäkt över det som hänt och lovade att se över situationen så att det inte ska kunna upprepas under resten av tävlingsveckan.

– Det är klart att jag blev förbannad när jag blev diskad. Men samtidigt är det inget att göra åt i efterhand, så det var bara att ladda om, sa Oskar Sandberg.

Skidstadion i Moedaka var tisdagens start- och målplats för medeldistansen.

Oskar Sandberg tvingades då ge sig ut på en lånad cykel.

– Jag slog sönder växlarna på min under sprinten, så det fanns inte så många alternativ. Den här har visserligen större ram men det funkade bra ändå, log Sandberg, som fick sin efterlängtade JVM-medalj.

Marginalen till guldmedaljören Cedric Beill, Frankrike, var 39 sekunder och till silvermedaljören Vojtech Ludvik, Tjeckien, skiljde 17 sekunder.

– Det var en riktigt utmanande bana. Bitvis var det lite för mycket cykling för att det skulle passa mig, sa Oskar Sandberg.

Filip Bergström, Kvarns-veden åkte i mål som 47:a.

Bland damjuniorerna blev Agnes Elfving, Mora, näst bästa svenska på 21:a plats.

I herrklassen var Marcus Hylén, Kåre, också näst bästa svensk som 32:a.